V Prievidzi sa budú premietať rozprávky natočené na Slovensku

17.09.2012 Prievidza

Prievidza 17. septembra (TASR) - Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi (RKC) pripravilo pre deti a dospelých podujatie pod názvom Spoznaj Slovensko- svoju rozprávkovú krajinu. Od 26. septembra do 2. októbra sa budú v priestoroch RKC premietať rozprávky natočené na Slovensku.

"Pre divákov sme pripravili šesť rozprávkových filmov, ktoré sa natáčali na Slovensku: Popolvár najväčší na svete, Kráľ Drozdia brada, Perinbaba, Šípková Ruženka, Sokoliar Tomáš a Dračie srdce," priblížila podujatie Ľudmila Húsková z RKC v Prievidzi.

"Je to podujatie určené predovšetkým pre detského diváka, ktoré zaujímavou formou prezentuje Slovensko. Deti budú môcť spoznávať miesta, hrady a zámky, na ktorých sa rozprávky natáčali. Po premietaní rozprávok budú deťom pustené krátke reklamné šoty o našej republike, ktoré pripravila Slovenská agentúra cestovného ruchu," dodala Húsková.

Spoznaj Slovensko- svoju rozprávkovú krajinu organizuje RKC v Prievidzi v spolupráci so Slovenskou agentúrou cestovného ruchu. Premietanie rozprávok sa uskutoční vždy v dopoludňajších hodinách vo veľkej sále RKC.
 

Vyberte región